Program

Ukraina i historien - bokpromotion

28 apil kl.18.00
ABF-huset
Sveavägen 41
Stockholm
Fri entré. OSA gärna till info@carlssonbokforlag.se

Den 28 april kl. 18.00 samtalar Stig Fredrikson med författaren, historikern och journalisten Peter Johnsson om hans nya bok Ukraina i historien.

Boken är det första svenskspråkiga och historiografiska verk som riktar sig till en bred publik och beskriver Ukrainas historia till och med Majdanrevolutionen och den rysk-ukrainska konfliktens utbrott 2014. Den är oumbärlig för alla som vill förstå orsakerna till dagens konflikter och ett måste för dem som vill veta mer om Ukraina än det som kommer fram i nyhetsflödet.

”Peter Johnsson är utan tvivel en av Sveriges främsta kännare av Östeuropa. Hans böcker är inte bara gediget källmässigt underbyggda och vilar på den nyaste historiska forskningen men också mycket lättlästa. I Peter Johnssons böcker framträder empati och engagemang för de folks öden som han skriver om. Dessa kvalitéer behövs för att bli en kulturtranslator av stora mått” – Barbara Törnquist-Plewa, professor i Öst- och Centraleuropastudier Lunds universitet.

Peter Johnsson har med Warszawa som fast utgångspunkt rapporterat för nordiska media om utvecklingen i Central- och Östeuropa sedan början av 1980-talet. Ukraina har han följt sedan landet utropade sin självständighet 1991. Hans bok Polen i historien betecknades som ett mästerverk i Svenska Dagbladet och för sin bok Stalins mord i KatyÅ„ erhöll Peter Johnsson det svenska Polonica-priset 2010. Stalins mord i KatyÅ„ är även översatt till finska och tyska.

Bokpromotionen arrangeras av Carlsson bokförlag, ABF Stockholm, Ukrainska institutet och Polska institutet. OSA gärna till info@carlssonbokforlag.se

Läs mer

Foto: Tadeusz Poźniak

« Tillbaka
      
Website Security Test