Program

Karol Radziszewski på Pride Stockholm 2015

30 juli 12:00-13:45
Klarabiografen, Kulturhuset
Stockholm
Biljetter
Följ evenemanget på Facebook

Visning av konstfilmen MS 101 och samtal med den polska konstnären Karol Radziszewski. Moderna museets intendent Catrin Lundqvist samtalar med Radziszewski om hans konstfilmen.

MS 101
i regi av Karol Radziszewski bygger på MS 101 och MS 102. De är titlarna på de anteckningsböcker från 1914 som den österrikiske filosofen Ludwig Wittgenstein fyllde med filosofiska och privata anteckningar. Dessa har sedermera bidragit till rekonstruktionen av hans studie av otillfredsställda begär. I samband med andra världskrigets utbrott var det meningen att den österrikiska kulturens två giganter – Ludwig Wittgenstein och poeten Georg Trakl – skulle träffas i Kraków. Men efter ett nervsammanbrott blev Trakl intagen på ett garnisonsjukhus. Hans brev till Wittgenstein och drömmar om filosofens besök höll honom vid liv. När Wittgenstein slutligen kom på besök, fick han veta att Trakl begått självmord tre dagar tidigare och att begravningen stundade inom några timmar.

Regi: Karol Radziszewski
Manus: Wojciech Szymański
Ljud: Kamil Radziszewski
Musik: Franz Schubert, Johann Strauss
Medverkande: Stanisława Celińska, Dawid Kot, Jan Szewczyk, Michał Zygmunt

Karol Radziszewski tog examen på konsthögskolan 2004 i Warszawa. Han arbetar med fotografi, video, film, måleri, installationer och interdisciplinära projekt. Hans medier kan vara t ex tidskrifter, konstböcker, mode, utställningar, tavlor eller muralmålningar. Är utgivare och chefredaktör för DIK Fagazine, den första och enda konsttidskriften i Central- och Östeuropa med fokus på konst, homosexualitet och manlighet. Hans verk har ställts ut på separat- eller samlingsutställningar i bl a Kunsthalle Wien, New Museum i New York och Cobra Museum i Amsterdam. Mer

OBS: samtalet sker på engelska; filmen är på polska med engelsk textning.
Mer info kommer inom kort.

Programpunkten är arrangerad av Polska institutet i samarbete med Stockholm Pride.

« Tillbaka
      
Website Security Test