Program

Fotoreportage: EU-julkonsert i Stockholm

Nu lackar det mot jul och julmusiken hörs överallt! I tisdags, den 17 december, hölls en konsert med julsånger från 13 EU-länder i Johanneskyrkan i Stockholm.

Det polska bidraget var den traditionella sången Lulajże Jezuniu (ungefär ”Vyssan lull lilla Jesusbarn”) framförd av Patrycja Rosiak till ackompanjemantg av Róża Zawadzka. Samtidigt uppträdde två ungdomar som visade folkdräkter från Małopolskaregionen. De visade också upp polska jultraditioner och historien bakom julsången, som är känd sedan mer än 300 år i Polen, och även sångerskans egen biografi.

Efter konserten hölls en färgrik multikulturell julmarknad i Johannessalen med glögg och traditionellt julgodis från Europas alla hörn. I det polska ståndet kunde man smaka på delikata pepparkakor från Toruń och ta reda på mer om vackra turistmål i Polen.

Denna historiens första konsert med julsånger från Europas alla hörn arrangerades av Polska institutet, Polska ambassaden och Polska statens turistbyrå i Stockholm tillsammans med tretton andra EU-länder och EU-kommissionens representation i Stockholm. Ett tusental besökare kom till konserten och marknaden, och mängden av positiva kommentarer visar på en otvetydig succé. Därför planerar vi redan nu för en fortsättning nästa år.

Tack till alla som kom!


Foton: Paweł Kania

« Tillbaka
      
Website Security Test