Program

Fotoreportage: Łukasz Golińskis konsert på Kungliga Operan

16 september 2019 framträdde sångaren Łukasz Goliński till pianoackompanjemang av Oleksandr Yankevych på Kungliga operan i Stockholm inför en entusiastisk publik.

Konserten arrangerades av Kungliga operan, Polska institutet i Stockholm och nationaloperan Teatr Wielki i Warszawa med ekonomiskt stöd från polska kulturministeriet som en del av 200-årsjubileet av Stanisław Moniuszkos födelse.

Det starka programmet bestod främst av sånger av Moniuszko och arior från hans operor Verbum nobile, Halka och Straszny dwór (Den hemsökta herrgården). Dessutom verk av Stanisław Niewiadomski och Tadeusz Baird.

I programmet syntes också spår av Golińskis succé i titelrollen i Kung Roger på Stockholmsoperan i våras, i form av ett enastående framförande av Karol Szymanowskis sång Łabędź (Svanen) och slutmonologen ur Kung Roger, ”Słońce! Słońce!” (Sol! Sol!)

Goliński och Yankevych, som visade sig vara en imponerande samspelt duo, överraskade Stockholmspubliken med sitt extranummer: Wilhelm Stenhammars sång Sverige med text av Verner von Heidenstam.

Łukasz Goliński återvänder till Kungliga operan om ett år. Då får han chansen att än en gång förtrolla den svenska publiken i Tosca.


Foton: Andrzej Markiewicz

« Tillbaka
      
Website Security Test