Program

Fotoreportage: Öppning av utställningen Sculpture of the Terrain av Dominika Skutnik

Stenar från norra Polen, märkta med ordet ”Passerande” på en liten metallplatta, återlämnas i Dominika Skutniks nyaste projekt till den svenska naturen. Innan dess visas de dock på den spännande utställningen “Sculpture of the Terrain” som öppnades i lördags på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Det är lågmält och storslaget på samma gång. Det är en poetisk och politisk aktion i vår samtid där tids- och miljöperspektiv är i blickfånget. Dominika Skutniks arbete ställer frågor om natur, förflyttning, gränser och identitet.

Vernissagen började i en stor hall på Kulturcentrum där bl.a. Dominikas verk visas. Ett välkomsttal förklarade bakgrunden och målet för alla de tre utställningar som nu visas på konsthallen. Efteråt hade besökarna en möjlighet att ställa fler frågor om projekten i privata samtal och även delta i ett konstnärssamtal inför publik.

Missa inte chansen att besöka Ronneby och ta del av Dominikas utställning! Den visas på Kulturcentrum Ronneby konsthall till och med den 3 november 2019 tillsammans med utställningar av Jill Lindström, Xenia Klein och Rosalia Ramirez.

Utställningen arrangeras av Konst i Blekinge i samarbete med Kulturcentrum Ronneby Konsthall, Polska Institutet i Stockholm och Stena Line.

Läs mer här.


Foton: Patrycja Treichel

« Tillbaka
      
Website Security Test