EVENTS

En utställning för många sinnen. Polska pepparkakshus på Millesgården

23 november 2019 – 12 januari 2020
Millesgårdens Konstnärshem
Herserudsvägen 32, Lidingö


Toruń är en ovanligt vacker och spännande stad, men Det levande pepparkaksmuseet är unikt även för Toruń. Museet fortsätter stolt stadens fina pepparkakstradition för inte kan man väl stå emot den aptitretande smaken och doften av kryddor som samtidigt är mättad av månghundraårig historia? Nej, det är i sanning oemotståndligt.

Utställningen Bröd och Kanelbullar i Stockholm

19 november – 31 december 2019
Polens ambassad i Stockholm
Karlavägen 35, Stockholm

I år infaller 100 årsjubileet av de förnyade diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Polen. Som ett led i firandet öppnas utställningen Bröd och kanelbullar utanför Polens ambassad i Stockholm den 19 november. Utställningen består av en serie foton av och berättelser om svenskar i Polen och polacker i Sverige. Intressanta porträtt av människor – svenskar och polacker - som i sina liv och arbete bestämt sig för att dra full nytta av kulturerna i båda länderna.

Nobelveckan med Nobelpristagaren i litteratur Olga Tokarczuk

6-12 december 2019
Stockholm

 
Det officiella programmet för Nobelveckan i Stockholm börjar den 6 december med en informell träff för 2019 års pristagare på Nobelmuseet. Under de följande dagarna kommer pristagarna att ge presskonferenser och hålla sina Nobelföreläsningar. Veckans höjdpunkt blir prisutdelningen och banketten den 10 december. Den avslutas med besök hos Nobelstiftelsen.

      
Website Security Test