Program

Jazzkonsert med Dominika Depczyk

13 april 2019 kl 19.00
Teaterstudio Lederman
Gästrikegatan 13, Stockholm


Dominika Depczyk är en sångerska med breda musikaliska intressen och en repertoar som rör sig kring genrer som smooth jazz och mainstreamjazz. Med sin spännande sångröst gör hon intressanta tolkningar av sångerna.

Dominika Depczyk har examen i sång från musikgymnasiet i Warszawa. Hon har fått första pris i Tyresö jazz & bluesklubbbs sångtävling och första pris i en poesitävling arrangerad av stiftelsen Młoda Polonia i Warszawa. Hon har skrivit några sångtexter som hon framför på konserten. Hon är bosatt i Stockholm, där hon intensivt och kreativt deltar i det polskspråkiga kulturlivet och även samarbetar med svenska musiker.

Dominika medverkade i den svensk-polska musikföreställningen Julsånger från Klimczok. I många år har hon samarbetat med musikteatergruppen Bagatela och uppträtt i de flesta av gruppens föreställningar. Förutom fina musikaliska insatser har hon också visat upp en tydlig scenisk talang. Tillsammans med andra polska artister i Sverige har hon uppträtt under julkonserter med bl a en polsk julsång från 1600-talet som hittats i Skoklosters polska samlingar.

På programmet för denna konsert står folksånger, standardlåtar och nyskrivna låtar, allt i jazziga arrangemang av pianisten och kompositören Witold Robotycki. Hon har samarbetat med honom och med basisten Janusz Słotwiński ända sedan 2001.

En sång som många kommer att känna igen är Dwa serduszka, ledmotiv i Paweł Pawlikowskis Oscarsnominerade film Cold War.

Musiker:
Witold Robotycki – piano
Janusz Słotwiński – bas
Tomas Brockland – gitarr
Magnus Fritz – trummor


Biljetter: 190 kr

Biljetter kan reserveras på telefon 08-303094 eller på adress: teater.lederman@tele2.se eller dominikad@hotmail.com. De kan också köpas i teaterns kassa 2 timmar före konserten.

Konserten arrangeras i samarbete med Polska institutet.

Foto: Bogusław Rawiński, Affisch: Tomek Rzepecki

« Tillbaka
      
Website Security Test