Program/Events
FEBRUARI 2017
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
12
13
14
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Nyhetsbrev

Prenumerera eller behandla användaruppgifter
Namn
E-postadress

Vår policy för e-postadresser

Följ oss
Aktuellt

Body of Work - Aneta Grzeszykowskas utställning
på Mindepartementet


16 februari – 14 maj 2017
Mindepartementet, Art and Photography
Slupskjulsvägen 26 c
Skeppsholmen, Stockholm
Fri entré


I årets första utställning Body of Work presenterar Mindepartementet Art and Photography den polska konstnären Aneta Grzeszykowska. Aneta Grzeszykowska, född 1974 i Warszawa där hon bor och arbetar, har de senaste åren visats i ett stort antal utställningar runt om i världen och presenteras nu för första gången i Sverige. 

Aneta Grzeszykowska är central inom den samtida polska konsten. Hennes installationer, filmer och fotografiska serier kretsar kring genus, identitet och kropp men berör också antropologiska och existentiella frågor. I utställningen visas arbeten från olika tidsperioder, som de fotografiska serierna Untitled Film Stills (2006), Negative Book (2012-2013), Selfie (2014), Halina (2016) samt videoverken Negative Process (2014) och Bolimorfia (2008).

Lyssna på Kulturnytt i P1-reportaget "En annan sorts selfie" av Katarina Wikars om Aneta Grzeszykowska.


Piotr Kurek på EMS i Stockholm

14 – 18 mars 2017
Elektronmusikstudion, Stockholm

Piotr Kurek
är en polsk musiker och konstnär som arbetar med experimentell musik, ljud och videokollage. Han är ledande kreativ kraft bakom projektet Heroiny och medverkar i en rad samarbetsprojekt som t.ex.  Piętnastka  med Hubert Zemler, Suaves Figures med Sylvia Monnier och ABRADA med Francesco de Gallo. Han har samarbetat med en lång rad skivbolag (framför allt Digitalis, Sangoplasmo och Crónica Electrónica), teater- och dansgrupper och oberoende koreografer i Polen och andra länder (TR Warszawa, Stary Teatr i Kraków, Lublin Dance Theatre, Centre Chorégraphique National de Rillieux-la-Pape, Tien Gebing, Anna Ladas, Magdalena Szpecht, Ryszard Kalinowski, Robert Drobniuch m.fl.).

Från 14 till 18 mars är han på residensbesök i anrika Elektronmusikstudion för att arbeta på nytt material. Residensen sker med stöd av Polska institutet i Stockholm.


Två polska gallerier på oberoende konstmässan Supermarket i Stockholm

Supermarket Independent Art Fair 2017
23-26 mars 2017
Svarta huset, Telefonplan

Öppettider:
torsdag–lördag 11–20
söndag 11–18

På årets upplaga av oberoende konstmässan Supermarket 2017 visar två polska gallerier upp sig för första gången: Galeria Stroboskop från Warszawa och Galeria Miłość från Toruń.

STROBOSKOP är ett oberoende konstgalleri med inriktning på yngre konstnärer, ett konstnärsdrivet galleri där konstnärerna kan verka utan kompromisser. Därigenom är det också ett alternativ till konstinstitutionerna. På Supermarket representeras Stroboskop med en utställning av galleriets grundare  Franciszek Buchner och Norbert Delman. Tanken med utställningen är inte bara att visa upp konstverk utan lika mycket att propagera för konstnärligt samarbete som idé. Läs Supermarkets intervju med Norbert och Franciszek här.

GALERIA MIŁOŚĆ från Toruń är ett konstnärsdrivet, ickekommersiellt galleri för nutidskonst, grundat 2014. Det är ett curators- och konstnärsprojekt, en personlig variant av konstnärsdrivet galleri, som drivs av Natalia Wiśniewska (bildkonstnär) och Piotr Lisowski (konsthistoriker och curator). I galleriets verksamhet och program spelar det relationella en viktig roll, därav namnet som betyder Galleri Kärlek. Idén är till stor del hämtad från Nicolas Bourriauds relationella estetik, som handlar om att bedöma konsten utifrån vilka mellanmänskliga relationer den kan skapa.

      
Website Security Test