Program/Events
DECEMBER 2017
Nyhetsbrev

Prenumerera eller behandla användaruppgifter
Namn
E-postadress

Vår policy för e-postadresser

Följ oss
AktuelltTvå polska filmer på Kortfilmsdagen på Zita Folkets Bio

21 december 2017
Biografen Zita
Stockholm
Fri entré

För fjärde året i rad firar vi på Zita Folkets Bio som Stockholms kortfilmsbiograf årets kortaste dag med gratis kortfilm hela dagen den 21 december. Detta år visas två polska filmer i samarbete med Polska insitutet: Agnieszka Elbanowskas dokumentär Polonez  kl.  15.30 och  Renata Gąsiorowskas animation Pussy/Cipka kl. 17.30. 

Biografen Zita vill hylla alla fantastiska filmfestivaler och arrangörer som brukar vara hos Zita genom åren att låta dem visa de bästa kortfilmerna utifrån deras perspektiv. Dessutom frossar de i Kortfilm c/o Folkets Bios kortfilmer som har haft premiär hos oss under 2017 hos oss på biografen. 

Salong 2 omvandlas till en drop-in salong med flera olika kortfilmsblock, gäster och julmys. Gratis inträde.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!
Release 2 januari 2018
Finns i butik senast 16 januari 2018

En flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

Utställning Ludwik Zamenhof – esperantos skapare

9 december 2017 – 26 januari 2018
Polska institutet, Mosebacke torg 4, Stockholm
Vernissage 9 december 13.00
Utställningens öppettider: mån-fre 10.00 - 16.00 

Polska institutet i Stockholm presenterar tillsammans med Svenska  Esperantoförbundet en utställning till hundraårsminnet av Ludwik Zamenhofs död – den polske läkaren som skapade språket esperanto.Fin polsk bokhöst


Det har varit en stark polsk litterär höst i Sverige med många viktiga översättningar. Missat något? Här är hela listan:

      
Website Security Test