Program

Polska artister på Stockholm Jazz Festival

19 oktober 2018 kl 19:30
TeaterStudio Lederman
Gästrikegatan 13
Stockholm

På Stockholms jazzfestival framträder den framstående saxofonisten Cezariusz Gadzina tillsammans med Atom String Quartet, en av världens mest fascinerande stråkkvartetter och samtidigt en av Polens bästa jazzorkestrar. Konserten är en del av turnén Baltic Breeze som går till Danmark, Tyskland, Litauen, Sverige och Finland. I varje land bjuder de polska musikerna in skickliga lokala jazzmusiker att medverka.

Mikael Godée & MalvaKvartetten + Cezariusz Gadzina & Atom String Quartet: Två unika konserter. Två saxofonister. 32 strängar.

Kvällen erbjuder en unik chans att uppleva två konserter av två olika jazzkvartetter: en polsk och en svensk. Båda ensembler uppträder med var sin saxofonist; MalvaKvartetten med Mikeal Godée och Atom String Quartet med Cezariusz Gadzina. På det sättet blir det ”två unika konserter. Två saxofonister. 32 strängar.” Konserterna ingår i Stockholm Jazz Festival som pågår 12-21 oktober 2018.

Läs mer:

http://stockholmjazz.se/scen/teaterstudio-lederman/

MIKAEL GODÉE & MALVAKVARTETTEN (Sverige)

MalvaKvartetten är en stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och inte räds att sticka ut. Här möter de välkände sopransaxofonisten Mikael Godée.

Mikael Godée – sopransaxofon

Linnea Hällqvist – violin

Knapp Brita Pettersson – violin

Maria Jonsson – viola

Ruth Spargo – cello

Läs mer: www.mukosweden.com/artists/malvakvartetten-mikael-godée-30800349


CEZARIUSZ GADZINA & ATOM STRING QUARTET (Polen)

Atom String Quartet har medverkat på de allra största och viktigaste festivalerna i Europa och samarbetat med musiker som Bobby McFerrin, Branford Marsalis, Gil Goldstein, Paolo Fresu, Lars Danielsson och många andra. Saxofonisten Cezariusz Gadzina är bosatt i Bryssel med hela världen som arbetsplats. Prisbelönad för sina konstnärliga insatser.

Atom String Quartet är någonting världsunikt: en lysande stråkkvartett som spelar jazz. De förenar en stråkkvartetts möjligheter med improvisation i bred mening. Denna mest klassiska och traditionsbundna kammarmusikaliska ensembleform är för medlemmarna en utgångspunkt i sökandet efter nya ljud och nya former. På denna konsert spelar de och Gadzina - en saxofonvirtuos, en eftersökt musiker och kompositör - bl a musik från sitt album The Fifth Element som av den holländska tidskriften Jazzism utsågs till Årets album 2016.

Jazz Forum skriver: ”Den speciella stämning som gjort skivan så högt uppskattad både i Polen och utomlands kommer sig av den originella instrumenteringen, homogeniteten hos kvartettens sexton strängar och den unika klangfärgen hos saxofonisten Cezariusz Gadzina. Tack vare den lysande dramaturgin och de förtrollande ljudlandskapen, ofta med folkmusikalisk inspiration, tas lyssnaren med på en resa som fascinerar ända fram till de sista ackorden. En smula experimenterande gör musiken ännu vassare.”

Cezariusz Gadzina – saxofoner

Dawid Lubowicz – violin

Mateusz Smoczyński – violin

Michal Zaborski – viola

Krzysztof Lenczowski – cello

Läs mer: www.atomstringquartet.com, www.gadzina.com

 

För att boka biljett, maila teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094

Biljettpris 300:- (250:- stud och pens)

 

Konserten genomförs med finansiellt stöd av Polska kulturinstitutet i Stockholm och Temat Aktualny Kultura.

 

« Tillbaka
      
Website Security Test