Program

Unga polska fotografer på Landskrona Foto Festival 2018

14-23 september 2018
Landskrona

16 september 15 -17.00
Artist Talks med Weronika Gęsicka och Karolina Gembara (Landskrona Foto resident 2017)
Exercishallen, Landskrona

Landskrona Foto Festival – både en mötesplats för professionella och en festival för alla. Tio dagar fyllda av artist talks, fotoboksdagar, seminarier, portfolio reviews, guidade turer och fotografi i världsklass.

Som tidigare år varvas etablerade fotografer från hela världen som inte tidigare ställts ut i Sverige – tillsammans med unga fotografer under stark utveckling. Över 120 utställande fotografer från hela världen visas i den sjätte upplagan av festivalen.

Festivalprogrammet är koncentrerat till invigningshelgen 14 -16 september och kan läsas i sin helhet på www.landskronafoto.org.

Även i år kommer flera polska fotografer att deltaga i festivalen. Weronika Gęsicka visar projektet TRACES i en stor utomhusutställning på den plats där den stadens stora medeltidskyrka en gång stod. I TRACES arbetar Weronika med spåren efter den amerikanska familjeidyllen såsom den skildrades under 1950-60 talen.

Mer info om Weronikas utställning: http://www.landskronafoto.org/gesicka/

Tillsammans med fotofestivalen i Łódź är Landskrona Foto Festival en av parterna i det stora europeiska nätverket Parallel. Parallel syftar till att lyfta fram unga fotografer på den internationella scenen. Under festivalen visas en utställning med sex unga europeiska fotografer varav Antonina Gugała (http://antoninagugala.com/) är en av dem.

I festivalens videosektion visas verk av Karolina Raczyńska och ett antal polska fotografer deltar i festivalens Portfolio Review.

De polska fotografernas medverkan i festivalen stöds av Polska institutet Stockholm.

 

« Tillbaka
      
Website Security Test