EVENTS

Språkcafé och språktävling i Stockholm som en del av Europeiska språkdagen

24 september 2019 kl 9.00-15.00
Europahuset
Regeringsgatan 65, Stockholm


Europeiska språkdagen, som firades för första gången i samband med Språkåret 2001 på initiativ av EU och Europarådet, infaller den 26 september varje år. Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk.

Nätverket Språkdagen består av ett antal språkinstitut och organisationer och tillsammans ordnar vi ett språkcafé i Stockholm samt en språktävling för hela landet.

SPRÅKCAFÉ

I Stockholm firar vi, som vanligt, den europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset. I år hålls språkcaféet tisdagen den 24 september. Där erbjuds minispråkkurser i bl.a. spanska, estniska, tjeckiska, franska, tyska och teckenspråk. Det är ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk!

Sculpture of the Terrain - utställning av Dominika Skutnik

14 september – 3 november 2019
Vernissage: lördag, 14 september kl. 13.00
Kulturcentrum Ronneby konsthall
Kallingevägen 3, Ronneby

Så tala stenarne, då alla andra ting tiga, skrev botanikern Carl von Linné på 1700-talet. Stenarna i utställningen Sculpture of the Terrain /Rzeźba Terenu berättar om miljontals år av stillhet och samtidigt om kraftfulla rörelser och förflyttningar, om avstånd, gränser och geologiskt långsamma skeenden under en för människan nästintill obegriplig tidsrymd.

      
Website Security Test