EVENTS

Fokus Polen på filmfestivalen IFEMA i Malmö

3-7 april 2019
Malmö

IFEMA är den äldsta filmfestivalen som presenterar filmer vars skapare är kvinnor. Under årets 13:e IFEMA festival (International Female Film Festival) blir det särskilt fokus på Polen med långfilmer, dokumentärer och kortfilmer.

På programmet:

Polish Shorts

TOWER. A BRIGHT DAY (Wieża. Jasny dzień) av Jagoda Szelc

WILD ROSES (Dzikie róże) av Anna Jadowska

ANSIKTE (Twarz) av Małgorzata Szumowska

Polska serietecknare även i år på Stockholms internationella seriefestival

6-7 april 2019
Konstfack
LM Ericssons väg 14, Stockholm

Nu drar det ihop sig inför årets seriepartaj! Den tjugoförsta upplagan av Stockholms Internationella Seriefestival äger rum den 6–7 april. Som bekant pågår renovering på Kulturhuset Stadsteatern, som stått värd för tidigare års seriefestivaler. Den som vill få chansen att bekanta sig med serier från olika håll i världen kan i stället bege sig till Konstfack. Årets festival har temat ”Möten”. Som vanligt kommer gäster från många platser, t ex USA, Kanada, Tyskland och Mallorca. Och så några polska serieskapare, vilket vi på Polska institutet är mycket glada över.

Tack vare samarbete med Polish Comic Art kommer de tre framstående serietecknarna Hubert Czajkowski, Krzysztof Wyrzykowski och Wojciech Cichoń på besök. Festivalbesökarna får också lära känna serieförfattaren Sławomir Zajączkowskis verk. Dessutom blir det utställning av originalteckningar av några av Polens främsta serietecknare, bland annat Grzegorz Rosiński (Thorgal), Bogusław Polch och Jacek Skrzydlewski.

Polen på oberoende konstmässan SUPERMARKET

4-7 april 2019
Sickla Front
Uddvägen 7, Sickla, Nacka

Den oberoende konstmässan Supermarket
är en internationell konstnärsdriven mässa som visar upp en provkarta på konstnärsdrivna initiativ från hela världen. Mässan började 2006 i liten skala som Minimarket och övergick året efter till Supermarket i ungefär nuvarande format. Målet för mässan är att presentera unika projekt och idéer, öppna för nya nätverk på den svenska och internationella konstscenen och att dela med sig av den passion och vitalitet som finns i den oberoende konstvärlden. Allt detta är möjligt tack vare konstnärer från över 50 olika länder, däribland Polen.

I årets upplaga deltar tre konstnärsgrupper från Polen med stöd från Polska institutet i Stockholm: Chmura - stiftelse för visuell kultur, Swojskie tropiki (konstnärsduon Karolina Włodek och Adam Martyniak) samt Galeria Centrala.Hänt på Konstfack och i Sickla:

Polen på oberoende konstmässan SUPERMARKET och på Stockholm Internationella Seriefestival

En helg, två stora evenemang och hundratals av fascinerande konstnärsgrupper. En sådan kulturell fest för alla åldrar ägde rum i Stockholm i helgen. Polska institutet Stockholm hade en möjlighet att stödja konstnärer på Supermarket - Stockholm Independent Art Fair och på Stockholms Internationella Seriefestival.

Stort tack till alla organisatörer och till våra polska medverkande: Fundacja Kultury Wizualnej Chmura, Swojskie tropiki, Galeria Centrala, Galeria Tak från SupermarketArtFair och Sławomir Zajączkowski, Krzysztof Wyrzykowski, Hubert Czajkowski, Wojciech Cichoń och Polishcomicart.pl från Stockholms Internationella Seriefestival.

      
Website Security Test