EVENTS

Föredrag om polska bilderböcker på Stockholms universitet

17 oktober 2018, kl. 15.15-17.15
Stockholms universitet, Institutionen för kultur och estetik
Frescativägen 24E, institutionsbibliotek, 300
Stockholm


Språk: engelska
Fri entré!

Kom till föredrag om polska bilderböcker som presenteras i samband med bilderboksutställningen Look! Polish Picturebook! som pågår till 15 oktober på Polska institutet Stockholm. I utställningen visas både den stolta historien och den spännande nutiden, de stora mästarna och de yngre uppstickarna. Här visas något av det bästa i den polska bilderboksvärlden: välgjorda, vackert formgivna böcker där ord och bild i samverkan berättar historier som fångar inte bara de allra yngsta. Den rikt illustrerade boken LOOK! POLISH PICTUREBOOK! som ges ut i samband med utställningen berättar mer om den polska bilderbokens utveckling. Här får vi hela kontexten: källor, inspirationer, traditionsbundenhet och traditionsbrott.

Utställningen och boken är formgivna av bilderboksforskarna Małgorzata Cackowska och Anita Wincencjusz-Patyna, och av illustratören och boksamlaren Grażka Lange som nu kommer till Stockholm för att hålla i föredrag om polska bilderböcker!

Föreläsningarna ingår i Högre seminariets föreläsningsserie vid Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet.
      
Website Security Test