EVENTS

Bilderboksutställning LOOK! POLISH PICTUREBOOK! på Polska institutet Stockholm

21 september – 15 oktober 2018
Polska institutet Stockholm
Mosebacke torg 4, Stockholm

Öppettider: mån-fre 10.00-16.00

Fri entré!

LOOK! POLISH PICTUREBOOK!

Om polska bilderböcker och deras skapare.

Polen har en rik tradition av barnboksillustrationer som sträcker sig nästan 200 år tillbaka i tiden. Särskilt under 1900-talet har Polen varit mycket framstående på området.

På 1950-, 60- och 70-talen var polska illustratörer (Bohdan Butenko, Józef Wilkoń, Janusz Stanny, Janusz Grabiański och många fler) ständigt närvarande på den internationella bilderboksscenen och rönte stora framgångar. De skapade t o m ett begrepp: ”den polska illustrationsskolan”.

Sedan början av 2000-talet har utvecklingen av polska barnboksillustrationer, däribland bilderböcker, exploderat. Tecknarna utgår på ett kreativt sätt från den rika traditionen och sätter ribban högt vad gäller fantasi och originalitet.

Dorota Masłowska och Polska institutet på Bok- och Bibliotekmässan i Göteborg

27- 30 september 2018
Bok- och Bibliotekmässan
Mässans gata 10, Göteborg


Polska institutet deltar även i år i programmet Café Europa, EUNIC:s monter på Bokmässan. EUNIC är ett samarbetsorgan för EU-ländernas kulturinstitut och ambassader.

En av Bokmässans gäster är Dorota Masłowska, en av Polens mest spännande och omtalade författare, Sverigeaktuell med den kritikerprisade debutboken SVENSK-POLSKT KRIG UNDER RÖDVIT FLAGGA i översättning av Tomas Håkanson.

      
Website Security Test