EVENTS


Utställning Katarzyna Kobro och Władysław Strzemiński. Ny konst i turbulenta tider

10 mars – 2 september 2018
Moderna museet Malmö
Ola Billgrens plats 2-4
Malmö

Utställningen fokuserar på Katarzyna Kobro och Władysław Strzemińskis konstnärliga produktion. Deras konstnärskap kan beskrivas som en av de mest välbevarade hemligheterna i modernismens historia utanför Polen.

Vi rekommenderar:

Marta Karwowskas nya film TARAPATY/DOUBLE TROUBLE visas på årets upplaga av Stockholm Filmfestival Junior

17 april kl 9.00 Reflexen
18 april kl  11.30 Grand 1
19 april kl  9.00 Grand 2

Tolvåriga Julka går i internatskola och har där aldrig haft en riktig vän. När hon får sommarlov så möts hon av en stor besvikelse. Istället för att åka till sina föräldrar i Kanada blir Julka tvungen att bo hos sin moster i Warszawa. Där förändras allt när Julka möter grannpojken Olek. Deras äventyr börjar när de finner en skattkarta. Nu väntar mysterium att lösa, hinder att överkomma och sist men inte minst: en riktig vänskap.
Polskt tal/engelsk text
Läs mer på festivalens hemsida

Åttaårsdagen av flygkatastrofen i Smolensk

På morgonen 10 april 2010 störtade det polska regeringsflygplanet Tu-154M nära Smolensk, med Polens president Lech Kaczyński och presidenthustrun Maria Kaczyńska ombord. I katastrofen omkom 96 personer: höga företrädare för den polska staten, höga militärbefälhavare och flygplanets besättning.

Den statliga delegationen var på väg till Katyń för att högtidlighålla 70-årsminnet av Katyńmassakern. I flygkatastrofen omkom Polens president Lech Kaczyński, presidenthustrun Maria Kaczyńska, Polens siste exilpresident Ryszard Kaczorowski, vice talmännen i den polska sejmen och senaten, flera parlamentsledamöter, höga befälhavare ur alla vapenslag i den polska försvarsmakten, präster, företrädare för ministerier, veteranorganisationer, andra organisationer, medföljande personer, samt flygplanets besättning.

      
Website Security Test