EVENTS


Identity Bending
 
Katarzyna Kozyra på Uppsala konstmuseum

27 januari - 1 april 2018
Katarzyna Kozyra
Identity Bending
Uppsala konstmuseum,
Drottning Christinas väg 1E, Uppsala
Vernissage  27 januari kl 12.00–16.00
Konstnären Krzysztof Jegliński invigningstalar kl 14

Under 25 års tid har den polska video- och performancekonstnären Katarzyna Kozyra omskapat och återuppfunnit sig själv. Genom könsöverskridande aktioner undersöker konstnären samspelet mellan kroppsliga erfarenheter, det kön vi tillskrivs och hur vi manifesterar vår identitet.

Anna Bera/The Whole Elements på Greenhouse 2018

Stockholm Furniture & Light Fair
6-10 februari 2018
Stockholmsmässan monter C18:28
Älvsjö, Stockholm


Anna Bera finns bland de som får ställa ut på Greenhouse, Stockholm Furniture & Light Fairs avdelning för oetablerade formgivare. Sammanlagt deltar39 formgivare/designgrupper och 27 designskolor från 17 länder.

The Whole Elements - Anna Bera är designer, bildkonstnär och träsnidare. Sedan 2014 driver hon träverkstaden och designstudion The Whole Elements i Świętokrzyskie-bergen i Polen. Hon skapar handgjorda möbler med fokus på trä. Att ha fysisk kontakt med materialet är mycket viktigt för Anna. Det är därför hennes studio sedan starten har suttit ihop med verkstaden där hon realiserar alla sina projekt. I Greenhouse visar hon sin senaste kollektion Fossils, som består av objekt som kräver ett visst mått av engagemang. Användaren kan inte vara likgiltig inför dem, utan måste inspektera, röra vid och leka med föremålen.

– Att delta i Greenhouse är inte bara är ett bra tillfälle för spännande möten, utan också en möjlighet att hitta nya samarbeten. Dessutom ger det ett strålande tillfälle att reflektera över sig själv som designer inom ramen för den skandinaviska designbranschen, säger Anna Bera.

Foto: Fossil no 1 coffee table, design Anna Bera, foto Emilia Oksentowicz.

      
Website Security Test