EVENTS

Utställning Ludwik Zamenhof – esperantos skapare

9 december 2017 – 26 januari 2018
Polska institutet, Mosebacke torg 4, Stockholm
Utställningens öppettider: mån-fre 10.00 - 16.00 

Polska institutet i Stockholm presenterar tillsammans med Svenska Esperantoförbundet en utställning till hundraårsminnet av Ludwik Zamenhofs död – den polske läkaren som skapade språket esperanto.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?Två polska filmer på Kortfilmsdagen på Zita Folkets Bio

21 december 2017
Biografen Zita
Stockholm
Fri entré

För fjärde året i rad firar Zita Folkets Bio som Stockholms kortfilmsbiograf årets kortaste dag med gratis kortfilm hela dagen den 21 december. Detta år visas två polska filmer i samarbete med Polska insitutet: Agnieszka Elbanowskas dokumentär Polonez  kl.  16.30 och  Renata Gąsiorowskas animation Pussy/Cipka kl. 17.30. 

Biografen Zita vill hylla alla fantastiska filmfestivaler och arrangörer som brukar hålla till här genom att låta dem visa de bästa kortfilmerna utifrån deras egna perspektiv. Under Kortfilmsdagen får publiken också frossa i de filmer från projektet Kortfilm c/o Folkets Bio som har haft premiär under 2017. 

Salong 2 omvandlas till en drop-in salong med flera olika kortfilmsblock, gäster och julmys. Gratis inträde.

      
Website Security Test