EVENTS

Barbara Gawryluk till Barnboksveckan 2017

13-18 november 2017
Stockholm, Borås, Göteborg, Eskilstuna, Norrköping, Söderköping


För fjortonde året i rad kan Internationella biblioteket med hjälp av stöd från Kulturrådet arrangera den årliga barnboksveckan. IB har 2017 bjudit in författare från Thailand, Polen och Brasilien. En av de inbjudna gästerna är Barbara Gawryluk - barn- och ungdomsförfattare från Polen som dessutom har en examen i svenska och översätter svensk barnlitteratur till polska. Hon är också journalist och ansvarar för ett litterärt radioprogram för barn och ungdomar. 

De två andra gästerna är
 Andrè Neves och Cheewan Wisasa. Cheewan Wisasa (Chiwan Wisasa) är en av Thailands i dag ledande berättare, barnboksförfattare och tecknare. Andrè Neves är från Brasilien och arbetar både som författare, illustratör och inom grafisk design. 

Måndagen den 13 november, 18:00, arrangeras ett öppet seminarium på Stadsbiblioteket i Stockholm (Rotundan) med författarna. Boka redan nu in datumet i din kalender!
Läs mer på 
Internationella Bibliotekets hemsida.


Polska filmer och samproduktioner på Stockholm Film Festival 2017

8 - 19 november 2017
Stockholms biografer

9 november kl. 20.15 Q & A med Anna Jadowska
Kungsgatan 24, Stockholm

Bland de polska bidragen på festivalen finns Wild Roses. Möte med regissören efter filmvisningen 9 november kl. 20.15. Läs mer om Wild Roses. Andra filmer med polsk anknytning som vi rekommenderar är Time to go/Koniec widzenia, regisserad av Grzegorz Mołda, den polsk-georgisk-ryska samproduktionen  Gisslan och sist men inte minst Roman Polańskis  Based on a true story.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test