EVENTS

Teatr CHOREA med föreställningen The Crack på Teater Sláva

11 november kl 19.00
Teater Sláva & Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2
Huddinge

Biljetter

Det berömda teaterkompaniet Teatr CHOREA från Łódź gästspelar med sin kritikerrosade föreställning The Crack ("Szczelina") på Teater Sláva & Tonsalen den 11 november kl 19.00. Med ensemblespel, starka sångare och rötter djupt i den polska tradition som Teater Sláva är så inspirerad av är detta ett besök man inte får missa! Föreställningen är baserad på pjäsen Jeg forsvinner av den norska dramatikern Arne Lygre, översatt av Elżbieta Frątczak-Nowotny, med fragment av poetiska texter av Rumi och ensemblens egna. 


Regi: Tomasz Rodowicz
Koreografi: Adrian Bartczak
Musik: Tomasz Krzyżanowski
Kostym: Anna Raczkowska
Scenografi: Tomasz Rodowicz
Ljus: Tomasz Krukowski
Ljud: Marcin Dobijański

Medverkande: Janusz Adam Biedrzycki, Joanna Chmielecka, Majka Justyna, Małgorzata Lipczyńska, Ewa Łukasiewicz, Elina Toneva


Polska filmer och samproduktioner på Stockholm Film Festival 2017

8 - 19 november 2017
Stockholms biografer

9 november kl. 20.15 Q & A med Anna Jadowska
Kungsgatan 24, Stockholm

Bland de polska bidragen på festivalen finns Wild Roses. Möte med regissören efter filmvisningen 9 november kl. 20.15. Läs mer om Wild Roses. Andra filmer med polsk anknytning som vi rekommenderar är Time to go/Koniec widzenia, regisserad av Grzegorz Mołda, den polsk-georgisk-ryska samproduktionen  Gisslan och sist men inte minst Roman Polańskis  Based on a true story.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test