EVENTS

Vi rekommenderar:

Wratislavia Cantans

Körmusikfestivalen Wratislavia Cantans i Wrocław har funnits sedan 1966. Årets festival, den 52:a i ordningen, har temat ”recitar cantando”. I år blir det mycket tidig musik, bl a är det jubileumsår för både Monteverdi ocb Telemann. Ett nytt inslag är opera i konsertant form. Konserterna äger rum i Wrocławs nybyggda konserthus eller i någon av stadens vackra gamla kyrkor.

Kacper Kowalskis utställning på Landskrona Foto Festival 2017


2 september – 21 oktober
Pumphuset
Nedre gatan 97
Landskrona

Kacper Kowalskis nya serie vinterbilder tagna från luften under skärmflygning visas under Landskrona Fotofestival. Kowalski vann förra året festivalens Portfolio Review.

Fredag 8 september 13.30 på Landskrona teater deltar Kacper Kowalski i en paneldiskussion (på engelska) med temat ”Vilken roll spelar konsten i dagens diskurs kring klimatförändringar?”

Filmvisning av THE SHADOW LINE/SMUGA CIENIA och
THE SECRET SHARER

11 september kl 18.00
Biografen Sture, Birger Jarlsgatan 41 A
Stockholm

Fri entré. Föranmälan till osa(@)polskainstitutet.se krävs. Begränsat antal platser! Först till kvarn!

I år är det 160 år sedan den världsberömde polsk-engelske författaren Joseph Conrad föddes i Berdyczów (numera Berdytjiv i Ukraina) som Józef Teodor Konrad Korzeniowski. Därför har det polska parlamentet utropat 2017 till ett Joseph Conrad-år. Som ett led i firandet visar Polska institutet den 11 september på Biografen Sture i Stockholm två polsk-brittiska samproduktioner baserade på Joseph Conrads verk.

 

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test