Program/Events
APRIL 2017
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
1
2
3
5
6
7
10
11
13
14
15
16
17
19
Följ oss
EVENTS

KINOTEKA STOCKHOLM 15-19 FEBRUARI
– POLEN NOIR OCH ANDRZEJ WAJDA

15 – 19 februari 2017
Biografen Sture
Birger Jarlsgatan 41
Stockholm

Den 8:e upplagan av polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm går av stapeln 15 – 19 februari 2017 på Biografen Sture i Stockholm, Birger Jarlsgatan 41.

OBS! EXTRA FILMVISNINGAR PÅ KINOTEKA STOCKHOLM 2017


Måndagen den 20 februari på Biografen Park, Sturegatan 18, Stockholm.

„Córki Dancingu/the Lure”, kl 20:45

För att möta publiktrycket sätter Polska institutet och SF Bio in en extra visning av filmen „Córki Dancingu/the Lure”, som är utsålt på lördagen. Den extra filmvisningen sker på Biografen Park på måndagen den 20 februari kl. 20.45.

Det finns möjlighet att köpa biljetter på sf.se

„Sługi boże/Humble servans”, kl 18:00

På grund av tekniska problem kunde filmen „Sługi boże/Humble servans” inte visas som planerat på Biografen Sture på torsdagskvällen, därför ges nu en ny möjlighet på måndagskvällen på Biografen Park kl 18.00.

De som erhöll ersättningsbiljetter från Sture behöver inte boka utan kan komma direkt till Park så löser biografen in ny biljett på plats.

SF Bio beklagar det inträffade och ber både arrangören av Kinoteka samt alla gäster om ursäkt för det inträffade.

För nya besökare finns möjlighet att köpa biljetter på sf.se

----------------------------------------------------------------------

Polska institutet presenterar tillsammans med sina samarbetspartner ett urval intressanta nya polska filmer och filmklassiker. Årets teman är ”Polen noir” – filmer om den svåra, dystra och mörka sidan av Polen och livet i allmänhet – samt ”Hyllning till Andrzej Wajda”, den kanske störste polske filmregissören någonsin, som avled i höstas.

Biljetter till Kinoteka kan köpas på alla SF-biografer och på SF:s hemsida.

Kinoteka Stockholm inleds den 15 februari kl 18.00 med Jan P. Matuszyńskis flerfaldigt prisbelönade långfilmsdebut Den sista familjen, om den berömde kontroversielle målaren Zdzisław Beksiński och hans invecklade familjerelationer med hustrun Zofia och sonen, erkända musikjournalisten Tomek.
Festivalen avslutas 19 februari kl 20.30 med mästaren Andrzej Wajdas sista film Afterimage/Powidoki, inspirerad av den store polske avantgardekonstnären Władysław Strzemińskis liv.

Ladda ner Kinotekas programbroschyr här.

      
Website Security Test