EVENTS

Witold Gombrowiczs Iwona - Burgunderprinsessa på Teater Tribunalen i Stockholm 

Premiär: 14 januari 2017

Spelas också 18,19, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 28, 29 januari och 1, 2, 3, 4 februari

Teater Tribunalen
Hornsgatan 92, Stockholm

Biljetter

Iwona -  Burgunderprinsessa skrevs av Witold Gombrowicz på 1930-talet i skuggan av fascismens framfart. Det är en pjäs om makt och underkastelse i en komisk och absurdistisk form. Iwona väcker tankar om hur alla har potential att begå fruktansvärda övergrepp. 

Dotterbolagets tolkning av Iwona är en modern clownföreställning, med elva clowner på scenen i regi av Henrik Dahl. Det blir en rå men lekfull maning till beredskap och till klarsyn om våra egna mörka sidor, i en tid då politiska rörelser med enkla svar på svåra frågor vinner allt mer mark.

Sju polska filmer och samproduktioner visas under Göteborg Film Festival


27 januari - 6 februari 2017
Göteborg, olika biografer
www.giff.se


På Göteborgs Filmfestival visas i år sju polska filmer och samproduktioner. Bland annat den prisbelönade Jan P. MatuszyÅ„skis Den sista familjen/Ostatnia Rodzina - ett fascinerande porträtt av den polske surrealistens ZdzisÅ‚aw BeksiÅ„skis familj. Filmen fick flera internationella priser och utmärkelser. Och i sektionen Mästare visas Andrzej Wajdas sista film Afterimage/Powidoki - en spännande och aktuell skildring om en kompromisslös avantgardistisk konstnär och hans vägran att foga sig under Stalinerans förtryck.


Anna Maria Jopek & Kroke i Stockholm, Göteborg och Oslo

2 februari kl. 20.30
Nefertiti Jazz Club
Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg
Biljetter

3 februari kl. 19.00
Södra teatern
Mosebacke Torg 1
Stockholm
Biljetter

4 februari kl. 21.00
Cosmopolite
Vogts gate 64
Oslo
Biljetter

Ett gnistrande möte mellan sångerskan och kompositören Anna Maria Jopek och den mångsidiga klezmerorkestern Kroke (jiddish för Kraków) utgör två musikaliska världar, båda rika på känsla och sound. Musiken speglar influenser från många olika kulturer, och knyter an till historien genom traditionella inslag samtidigt som framtiden är närvarande i form av innovativa tekniker och klanger.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test