Program

Vi rekommenderar:


Foto: Hubert Komerski/Folkets Bio

Fortfarande chans att se Den sista familjen - Polens bästa film 2016

Har du missat att se Jan P. MatuszyÅ„skis prisbelönta film Den sista familjen? Lugn, än har du chansen men skynda på, man vet aldrig hur länge den går kvar på biograferna. Under vecka 18 visas filmen på Folkets Bio i Göteborg, Karlstad, Stockholm, Uppsala och Umeå.

Den sista familjen fick priserna för Bästa film, Bästa manliga och Bästa kvinnliga huvudroll på Polens viktigaste filmfestival i Gdynia 2016.  "Ett stycke filmisk magi - levande, brokigt, skört och oroväckande", enligt presentationen på Göteborgs filmfestival.

Filmen berättar om den märklige, hemlighetsfulle och kontroversielle målaren ZdzisÅ‚aw BeksiÅ„ski och hans familj. Vi får följa konstnärens liv i med början 1970-talets Warszawa under kommunismen fram till 2000-talet. I fokus står de komplicerade familjerelationerna i klanen BeksiÅ„ski, särskilt mellan föräldrarna och sonen Tomasz. Filmen är full av känslor, konst och tidstypisk musik. Det är en familjehistoria där alla kan känna igen något av sin egen familj. En fantastisk långfilmsdebut av regissören Jan P MatuszyÅ„ski med manus av Robert Bolesto. I huvudrollerna syns Andrzej Seweryn, Aleksandra Konieczna och Dawid Ogródnik.

Köp biljetter och läs mer om filmen

Läs ännu mer om filmen

« Tillbaka
      
Website Security Test