Program/Events
OKTOBER 2017
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Följ oss
Program

Barbara Gawryluk till Barnboksveckan 2017

13-18 november 2017
Internationella Biblioteket
Odengatan 59
Stockholm
13 november kl 18:00 Öppet seminarium med författarna Barbara Gawryluk, Andrè Neves och Cheewan Wisasa.

Seminariet hålls på svenska.

För fjortonde året i rad kan Internationella biblioteket med hjälp av stöd från Kulturrådet arrangera den årliga barnboksveckan. IB har 2017 bjudit in författare från Thailand, Polen och Brasilien. 

Barbara Gawryluk är barn- och ungdomsförfattare från Polen, men hon har dessutom en examen i svenska och översätter svensk barnlitteratur till polska. Hon är också journalist och ansvarar för ett litterärt radioprogram för barn och ungdomar. Flera av hennes titlar har uppmärksammats i olika prissammanhang, bl a titlarna Dżok: legenda o psiej wierności, en berättelse om en extraordinär hund och Zuzanka z pistacjowego domu, om en 8-årig hjältinna som efter föräldrarnas skilsmässa försöker börja ett nytt liv.
Barbara Gawryluks böcker finns på Internationella biblioteket.

De två andra gästerna är Andrè Neves och Cheewan Wisasa. Cheewan Wisasa (Chiwan Wisasa) är en av Thailands i dag ledande berättare, barnboksförfattare och tecknare. Andrè Neves är från Brasilien och arbetar både som författare, illustratör och inom grafisk design.
Måndagen den 13 november, 18:00, arrangeras ett öppet seminarium i Stockholm med författarna. Boka redan nu in datumet i din kalender! Läs mer på Internationella Biblioteket

För mer information om barnboksveckan, kontakta Gizela Sladic på gizela.sladic(@)stockholm.se

Foto: Barbara Gawryluk, ur Radio Krakóws arkiv

« Tillbaka
      
Website Security Test