Program/Events
AUGUSTI 2017
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Följ oss
Program

Vi rekommenderar:

Balticarium – om Östersjöns djurliv för barn


Balticarium är ett polskt projekt som vill nå ut till barn och vuxna i alla Östersjöländer med fakta om Östersjöns djur. Om vi lär känna alla spännande varelser över och under vattenytan är ju chansen större att vi även anstränger oss för att rädda den hotade Östersjön. Balticariums hemsida finns just nu på polska, svenska, engelska och ryska, och snart kommer även övriga Östersjöspråk.

"I Balticarium agerar vi med tanken på barns framtid och utveckling genom att öka barnens kunskaper på ett trevligt sätt. Vi tror på lärandet genom leken och att vi har kraften att få de yngsta att vara ekologiskt medvetna samt att få dem att ha behov av att skydda miljön sedan barndomen."

"Balticarium är ett innovativt projekt som sprider kunskap om Östersjöns värld bland barn och vuxna. Det belönades av Ministeriet för Kultur och Nationalarv med stipendium ”Ung Polen” 2016, som tilldelas av Kulturs Nationella Centrum. Det var projektets skapare, Natalia Uryniuk, som fick stipendiet."

 

Natalia Uryniuk är doktorand vid Konstuniversitet i Gdańsk, assistent i prof. Jadwiga Okrassas Illustrationers Ateljé. Hon sysslar med måleri och grafik, skapar utbildningsspel för barn, illusterar böcker, designar kläder. Natalia har fått bl.a. priset av Ministeriet för Kultur och Nationalarv, stipendium  ”Ung Polen”, hon har nominerats till Röda Rosens pris som tilldelas de bästa studenterna i Pommern. 2011 var hon stipendiat av Escola Superior Artística i Porto i Portugal, där hon målade traditionella Azulejos kakel. Under sista året av sina studier bedrev hon i Gdańsk Studentgalleri Start som befrämjar de unga artisternas konst i Pommern. Hon har varit deltagare i många konstutställningar, bl.a. i Kuala Lumpur, Warszawa, Kairo, Berlin, Hongkong, Porto, Peking och Singapore. Barnböckers illustrationers skapare i: ”Ha det roligt i Gdańsk” i ”På spåren av Kassubien”. Hon vill väcka barns nyfikenhet och deras vilja att hjälpa andra.

Kolla på hennes portfolio och Facebooksida


Den som vill veta mer om t ex den taggiga storspiggen, den kamouflagefärgade skrubbskäddan eller den eleganta strandskatan bör snarast titta in på www.balticarium.com/sv.

« Tillbaka
      
Website Security Test