Program/Events
AUGUSTI 2019
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
29
30
31
Följ oss
Program

Hänt på Polska institutet:

Vernissage för utställningen Anders armé - hoppets väg

På fredagskvällen den 25 januari öppnades utställningen Anders armé – hoppets väg i Polska institutets lokaler i Stockholm. En trevlig och spännande kväll inleddes av institutets direktör Agata Zajega och av historikern Arthur Sehn som gav en intressant bild av bakgrunden till de händelser som skildras i utställningen. Gästerna kunde stifta närmare bekantskap med denna viktiga del av andra världskrigets historia, med utställningskatalogen och med Norman Davies bok Trail of Hope: The Anders Army, An Odyssey Across Three Continents.

Utställningen berättar om hur armén uppstod och börjar med att skildra situationen för de polacker som efter Molotov-Ribbentrop-pakten och det tysk-sovjetiska anfallet mot Polen 1939 hamnade under sovjetisk ockupation. Här finns också berättelsen om björnen Wojtek som utnämndes till korpral och gav tappert understöd till soldaterna i Anders armé under deras långa vandringar och under slaget om Monte Cassino.

Vi tackar så mycket för det stora publikintresset och hälsar välkomna till en föreläsning om general Anders armé den 13 februari på Polska institutet. 

Utställningen Anders armé – hoppets väg visas på Polska institutet, Mosebacke torg 4, fram till 20 mars 2019 och är öppen för besökare måndag-fredag kl 11.00-16.00.

 

 

 

 

« Tillbaka
      
Website Security Test