Program/Events
APRIL 2017
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
1
2
3
5
6
7
10
11
13
14
15
16
17
19
Följ oss
Program

Piotr Kurek på EMS i Stockholm

14 – 18 mars 2017
Elektronmusikstudion, Stockholm

Piotr Kurek
är en polsk musiker och konstnär som arbetar med experimentell musik, ljud och videokollage. Han är ledande kreativ kraft bakom projektet Heroiny och medverkar i en rad samarbetsprojekt som t.ex.  Piętnastka  med Hubert Zemler, Suaves Figures med Sylvia Monnier och ABRADA med Francesco de Gallo. Han har samarbetat med en lång rad skivbolag (framför allt Digitalis, Sangoplasmo och Crónica Electrónica), teater- och dansgrupper och oberoende koreografer i Polen och andra länder (TR Warszawa, Stary Teatr i Kraków, Lublin Dance Theatre, Centre Chorégraphique National de Rillieux-la-Pape, Tien Gebing, Anna Ladas, Magdalena Szpecht, Ryszard Kalinowski, Robert Drobniuch m.fl.).

Från 14 till 18 mars är han på residens i anrika Elektronmusikstudion för att arbeta på nytt material. Residensvistelsen sker med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Piotr Kurek skapar tättvävda gobelänger av ljud. Hans melodiska mönster i olika skikt är konstruerade av och influerade av olika ljud, allt ifrån nutida abstraktioner till det melismatiska skriet från urtida sånger. Som artist använder han sig ofta av förstärkta orglar, modulära syntar, kasettbandspelare och andra ovanliga instrument.

Han har medverkat på en rad musik- och teaterfestivaler, däribland: Unsound (Kraków, Tbilisi, New York), OFF Festival (Katowice) CTM och Transmediale (Berlin), Elevate (Graz), Baltic Festival (Brygge), Traverses (Nancy), Underjordiska teaterfestivalen (Arad), Todays Art (Haag)  o.s.v.

Han är medkompositör till ”Urban Afterimage”, som gick till final på Internationella teaterfestivalen Malta i Poznań (2009), och har gjort musiken till ”NN. Tribute to Vaclav Nijinsky”, en produktion från Lublins dansteater  som 2008 nominerades till priset för den bästa moderna dansföreställningen i Polen.

2016 valdes han in till Shape platforms lista på Europas mest innovativa musikkonstnärer.

Mer information om Piotr Kurek finns på:

www.soundclound.com/piotr-kurek
piotrkurek.bandcamp.com


EMS, Elektronmusikstudion, tidigare känd som Electroacoustic Music in Sweden, är sedan 1964 Sveriges nationella centrum för elektronisk musik och ljudkonst.

EMS har ett statligt uppdrag att vara en del av kompositörernas och ljudkonstnärernas infrastruktur genom att erbjuda sina sex studior som en produktionsresurs för konstnärligt arbete. Förutom ”traditionella” kompositörer som har utbildat sig på musikhögskolor arbetar numera också andra konstnärer från andra slags institutioner på EMS. En annan viktig roll är att inte bara vara en produktionsresurs för konstnärer utan också en självständig utbildningsinstitution med fokus på professionella och ett nationellt centrum för detta konstområde. EMS arrangerar sina egna utbildningar från nybörjare till professionell nivå. Mer

Fot. Wojtek Sobolewski

« Tillbaka
      
Website Security Test